Çalık, 7 Haziran genel seçim çalışmaları kapsamında Akçadağ ilçesi Keklik Pınarı Mahallesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Haziran genel seçimlerinin önemli olduğunu, bu kapsamda seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Barış ve huzuru getirecek tek partinin AK Parti olduğunu belirten Çalık, "Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi bolca konuşuyor. Tunceli'ye gidemeyen bir Tuncelili adam vardı. Tuncelili'yim demekte imtina eden ve Tuncelili'yim, Dersimli'yim demeyen bir genel başkan vardı. Ona Dersimli'yim demesini biz öğrettik, Tuncelili'yim demesini biz öğrettik. Öncelikle Dersim'de yaşanan katliamların bir özrünü dilesin. Devlet adına yapılan o cinayetlerin, katliamların önce bir özrünü dilesin. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, Dersim'de 15 bin insanın kuyulara kazılarak öldürülmesi neticesinde yaşanan dramdan dolayı 'devlet devamlılık arz eder özür diliyoruz' dediler. Biz bu özürleri dilerken, Kılıçdaroğlu yine havaya boş laflar savuruyordu" diye konuştu.

Bahane üretmek isteyenlerin 'Tunceli'ye gelirsem, iktidar olursam, barış getireceğim' dediğini bildiren Çalık, "Sen DHKP-C terör örgütüne destek vererek mi barışı getireceksin? Sen, DHKP-C terör örgütü savcının başına silah dayadığında onu lanetlemeyerek mi barışı getireceksin? Sen DHKP-C terör örgütünün yapmış olduğu o saldırılarda, 'bizlerin kardeşidir' diyerek, onlara sahip çıkarak mı barışı getireceksin?" ifadesini kullandı.

Çalık, partisinin adında halk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halktan uzak olduğunu, Tunceli'ye AK Parti'nin zoruyla gittiğini söyledi.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nde ne kadar ötekileştirilen insan varsa AK Parti döneminde anlam ve yer bulduğunu belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Bizim dönemimizde Kürt diyemeyenler Kürt'üm demeyi, Türk'üm, Alevi'yim, gayrimüslimim, Ermeni'yim diyemeyenler bunları söyler hale gelmiştir. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi çerçevesinde Kılıçdaroğlu 'Dersimli'yim' demeyi öğrendi. Önce dönsün bize bir teşekkür etsin. AK Parti'ye teşekkür etsin. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Tunceli'ye götürtme erdemine sahip olduğumuz için AK Parti'ye teşekkür etsin. Biz, 'doğunun ötesine Sivas'a gidemiyorsunuz' dediğimiz için, Tunceli'ye gider oldular. Yapmış oldukları çalışmalarda da Hakkari'ye gittiklerinde geçmiş dönemlerde Türk bayrağını asamadılar. Hakkari'deki mitingde HDP'den destek aldılar. Türk bayrağını Hakkari'de dalgalandıramadılar. Bunlar mı barış getirecek? Barışı getirecek yegane parti AK Parti'dir."