Başkan Mustafa Çelik, atölye binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, gelecek nesillerin başarı seviyesini yükseltmek adına bu tür faaliyetleri artırarak devam ettireceklerini söyledi.

Yol, su, kanalizasyon, temizlik ve imar gibi asli görevlerinin yanında toplumun her kesimini yakından ilgilendiren projeler geliştirdiklerini vurgulayan Çelik, "Seçimlerden önce söz verdiğimiz bütün projeleri birer birer hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde de hep birlikte inşallah mahalle evlerinin temelini atacağız" dedi. 

Çelik, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz, insana ve eğitime yapılan yatırımın en karlı yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin başarı seviyelerini yükseltmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Bunun için okullarını birincilikle bitiren lise öğrencilerimizi yurt dışındaki bilim müzelerine geziye götürerek ödüllendirdik. Bunun yanında ilkokul öğrencilerimize yönelik Türkiye'de benzeri olmayan bir uygulama gerçekleştirdik. İlçemizde bulunan ilkokullarda okuyan tüm öğrencilere ihtiyaç sahibi olmalarına bakılmaksızın kırtasiye seti hazırlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik. Okulların açıldığı ilk gün inşallah öğrencilerimiz 42 parçadan oluşan kırtasiye setlerini sıralarında hazır olarak bulabilecek. Eğer başarıyı ödüllendirebilirsek, arkasından gelen öğrencilerin başarı grafiğini de yükseltmiş oluruz.  Bu yüzden bundan sonraki süreçte de öğrencilerimize olan yatırımlarımız ve desteğimiz devam edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da Başkan Mustafa Çelik'i eğitime ve sosyal altyapıya olan bakış açısından dolayı tebrik etti. 

Bilim müzesi gezisinin eğitimde zihniyet devriminin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu durum, eğitimde hangi alanda eksikliğimizin olduğunun ve hangi alanda yatırım yapmamız gerektiğinin de bir göstergesidir. Bu çalışmaları her anlamda desteklemek ve önemsemek gerekiyor. Dağıtılacak kırtasiye setleri velilerimize maddi katkı sağlayacaktır" diye konuştu.