Malatya’da bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Film Festivali’nde yer alan Ulusal Uzun Film Yarışması için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 23 Eylül 2016 olan festivalde büyük ödülse iki katına çıkartılarak 150 bin TL oldu.
Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma - Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film yarışmasına katılım için son başvuru tarihi 23 Eylül 2016 olarak açıklandı.
Sinemaseverlerden yoğun ilgi gören ve bu yıl 7’incisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenecek olan Ulusal Uzun Film Yarışması’na katılım için başka festivallere katılmış ya da ödül almış olmak engel teşkil etmiyor.
Katılımcıların festivalin www.malatyafilmfest.org.tr adresli web sitesinde yer alan Festival Yönetmeliği’ni dikkate alarak başvuru formunu ve formda istenen tüm materyalleri 23 Eylül 2016 günü mesai bitimine kadar Ulusal Uzun Film Yarışması Koordinasyon Merkezi’ne göndermeleri gerekiyor. Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen filmler 4-10 Kasım tarihleri arasında ana jürinin karşısına çıkacak.
Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra En İyi Filmin 150 bin TL, En İyi Yönetmenin 15 bin TL para ödülü de kazanacağı yarışmada ödüle değer görülen film sahiplerine ödülleri 10 Kasım 2016 Perşembe gecesi düzenlenecek Festival Ödül Töreni’nde takdim edilecek.