Malatya Mahmut Çalık Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Kübizm’ ve ‘Bin Bir Surat Maske’ sergisi yoğun ilgi görüyor.
Mahmut Çalık Anadolu Lisesi’nden yaklaşık 600 öğrencinin 3.5 yılda biriktirdiği maskeler ile insan yüzünün her boyutuyla kağıda aktarıldığı Kübizm sanatına ait tabloların bulunduğu sergi Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı. Öğrencilerin tamamen kendi iradeleri ve çalışmasıyla oluşturulan sergi yaklaşık iki gün boyunca AVM ziyaretçilerinin ilgisine sunulacak.
Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Mahmut Çalık Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Fikret Vurucu, “Bu sergide dünyanın bin bir tane haline atıfta bulunmak için hazırlanmış bin bir adet maske ile eşyaları geometrik yapısı ile ele alarak çok boyutlu gösterme sanatı olan Kübizm’e ait tablolar sergileniyor. Bin bir adet maskemizin anlamı dünya üzerinde iyi, kötü, renkli, renksiz her türlü insanın olduğunu ve bu insanların birlik ve beraberlik içinde bir arada yaşamaya mecbur olduklarını göstermektir. Kübizm sanatı da 20. yüzyılda ortaya çıkmış bir sanattır. Buradaki resimlerde özellikle geometrik şekiller hakim. Geometrik şekillerin yer almasındaki temel neden nesnelerin tüm görünüşleri ile aktarılmak istenmesidir. Bu çalışmada da öğrencilerimiz insan yüzünün her taraftan, sağdan, soldan, önden ve arkadan görünüşünü kağıda döktüler” diye konuştu.