‘Küçük hayaller, büyük mutluluklar’ projesinin ödül töreninde çocuklara hayırseverlerin katkıları ile hediyeler verildi.
Battalgazi Belediyesi, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve MİAD Sevgi Evleri’nin ortaklaşa hazırladığı ‘Küçük Hayaller, Büyük Mutluluklar’ projesinin ödül töreni, Malatya Park AVM’de gerçekleştirildi. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Yaşar Karataş, Mustafa Sayın, Nevzat Aslan, Yetimler Kervanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, Yeşilyurt eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, bazı belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Yetimler Kervanı Derneği üyeleri ve çocuklar katıldı.
Yaşları 7 ila 12 arasında değişen 79 çocuk hayallerini proje kapsamında mektup satırlarına dökerken, çocukların hayalleri hayırsever işadamlarının katkıları ile gerçekleştirildi. Projenin ilk etabında 41 çocuğa düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın her zaman yetimlerin yanında olduğunu belirterek, “Battalgazi Belediye Başkanımız yetim ailelerimizi sürekli aklında tutarak bizleri memnun etmektedir. Burada 41 tane yetim çocuğumuzu sevindirdiği için hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ederim. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, projenin önemine dikkat çekerek, “Bugün Battalgazi Belediyesi’nin ‘Küçük Hayaller Büyük Mutluluklar’ adı altında yapmış olduğu proje kapsamı içerisinde Yetimler Derneği ve Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımızın kendi duygu ve düşüncelerini yazmış oldukları mektuplarda, hayallerini gerçekleştirme noktasında nasıl hayaller olduğu sorulduğundan onlarda bize gönderdikleri mektuplarda, hayallerini belirttiler. Bizlerde o çocuklarımızın, yavrularımızın hayallerini gerçekleştirmek için Bayram arifesinde o çocuklarımızın istedikleri bizim için çok küçüktür ama onlar için büyük hayal statüsünde olan taleplerini yerine getiriyoruz” dedi.
Gürkan, konuşmasında yetim olgusuna da dikkat çekerek, “Yetim olgusu annesi, babası olmayan anlamında değerlendirilmesin. Dar anlamda belki bu şekilde değerlendirilir ama geniş anlamda size bir haksızlık yapılıyorsa, o haksızlığa karşı duramıyorsanız ve gücünüz yetmiyorsa, hakkınızı elde edemiyorsanız sizlerde, bizlerde yetimiz. Değerli polislerimiz ve askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimizi de burada kutluyorum. Hem mücadeleden dolayı kutluyorum hem de bu yetim çocuklarımızı düşünmüşler ve 80 adet eğitim öğretim seti göndermişler. O mücadele yapan değerli kardeşlerimi kutluyorum ve bu yardımlarından dolayı da kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ‘Küçük Hayaller, Büyük Mutluluklar’ projesinin ilk etap ödül töreninde 41 çocuğa çeşitli hediyeler verildi.