Malatya İli Damızlık, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından küçükbaş hayvan eti tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla toplantı yapıldı.

Birlik binasında düzenlenen toplantıya, Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun, KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, Malatya İli Damızlık, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, TKDK İl Müdürü Murat Tunç ve TARSİM Bölge Koordinatörü Ali Doğan katıldı.

Toplantıda konuşan Malatya İli Damızlık, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ihsan Akın, küçükbaş hayvan eti tüketiminin yaygınlaştırılması ile alakalı 2 yıldır bir çalışma yaptıklarını söyleyerek,”Bu noktada Bakanımız Bülent Tüfenkci’yi de misafir etmiştik. Bugün de tarım paydaşları ile istişare etmek için toplandık. Küçükbaş hayvan eti ülkemiz için, Malatya’mız için çok önemli. Biz bu gün küçükbaş hayvan eti tüketiminin yaygınlaştırılması dışında, üretimin artırılmasına yönelik ne gibi projeler yapılabilir bunu da tartışacağız” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit ise, “Küçükbaş hayvanların doğal ortamda yetişmesi nedeniyle daha sağlıklı bir et olduğunu düşünüyoruz. Maalesef küçükbaş hayvan eti tüketimi Malatya’mızda ve bölgemizde fazla yaygın değil. Bunun artırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun da, toplantının önemine dikkat çekerek, küçükbaş hayvan eti tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi.