Geçtiğimiz yıllarda da görevden alınan ancak açtığı mahkeme ile yeniden Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne gönen Derviş Özbay yeniden görevden alındı.
1991 Malatya İl Kültür Müdürü olarak atanan ve sonrasında 2003 yılından Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevine devam eden Derviş Özbay, bugün yayımlanan Resmi Gazetedeki atama kararı ile başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.
Özbay, geçmiş dönemlerde bakanlık kararı ile Bartın’a il müdürü olarak atanmış ancak mahkeme kararı ile yeniden göreve iade edilmişti. Aynı şekilde 3 kez Bartın’a atanan Özbay son olarak 2011 yılının Ağustos ayında İdare Mahkemesi’ne açtığı atamanın iptaline ilişkin dava ile yeniden Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine iade edilmişti. Özbay bu tarihten itibaren Malatya’daki görevine devam etti.
Bu arada Özbay ile birlikte 8 ilin de Kültür ve Turizm İl Müdürleri değişti. Resmi Gazetedeki yayımlanan kararla birlikte Burdur İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Elazığ İl Kültür Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Yalova İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü İrfan Özcan, Muş İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Bulut, Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Bilecik İl Kültür Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ve Gümüşhane İl Kültür Turizm Müdürü Nizameddin Duran’da başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındılar. Aynı atama kararı ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlık Müşavirleri Binnur Özel, Mehmet Bakırcı ve Ali Emen’de görevlerinden alındılar.