Malatya Büyükşehir Kent Konseyi ve Malatya İl Müftülüğü işbirliği ile açılan görme engelliler için ‘Yaz Kur-an Kursu’ programını başarı ile bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Malatya Büyükşehir Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Büyükşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, kursiyer yakınları ve kursiyerler katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Vali Mustafa Toprak, “Bir imtihan dünyasında yaşıyoruz, kimimiz varlıkla kimimiz yoklukla kimimiz makam ve mevki ile sınava tabi tutuluyoruz. Ama neyin iyi neyin kötü olduğu öbür dünyada belli olacak. Önemli olan bizlerin dünyada nasıl yaşadığıdır ve insanlara neyi nasıl iyi bir şekilde tavsiye edip yönlendirebildiğimizdir” şeklinde konuştu.
Toplumu güzelliklerle buluşturabilmek adına gençleri, çocukları ve engellileri bir arada buluşturmanın örnek teşkil ettiğini vurgulayan Toprak, programın düzenlenmesinde emeği geçen Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine ve Malatya İl Müftülüğüne teşekkür etti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Yaz Kur-an Kursu programının çocuklar açısından önemine değinerek, “Çocuklarımızın geldiği bu nokta toplumumuzda engellilere verilen önemin bir göstergesi. Bu tablodan ne kadar gurur duysak az. Bunun geliştirilmesi de çok önemli” dedi.
Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ile Kent Konseyi işbirliğinde engellilere yönelik önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Çakır, “250’ye yakın engelli vatandaşımız EKPSS kursu sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak göreve başladı. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımları noktasında birlik içerisinde kamu kurum ve kuruluşları olarak gerekli çalışmaları yapmaya devam etmeliyiz” ifadelerinde bulundu.
Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen’de Kur-an ve imanın engel tanımadığını ifade ederek Çimen, “ Bize bu güzel günü yaşatan çocuklarımızı kutluyorum. Büyükşehir Belediyemize ve Kent Konseyine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş ise Kent Konseyinin yapısı ve işleyişi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, “İl Müftülüğümüz ile işbirliği içinde görme engelliler için açmış olduğumuz Yaz Kur-an Kursu programı bu örnek çalışmalarından biri. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Yeşilyurt Müftülüğü personeli Kuran Eğitimcisi Mehmet Nuri Duran Kabartma (Braille) Kuran-ı Kerim alfabesi ve öğretim teknikleri hakkında bilgi verdi. Programda görme engelli Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu Kur-an’ı Kerim tilaveti, hadisler, dualar ve ilahiler büyük bir beğeni ile izlendi.
Programın sonunda Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından kursiyerlere katılım belgeleri, 6 ciltlik kabartma Kuran-ı Kerim ve konuşan saat hediye edildi. İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından Yeşilyurt Müftülüğü personeli Kuran Eğitimcisi Mehmet Nuri Duran’a plaket takdim edildi.