4. Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Endonezyalı Zeynel Abidin, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinliklerine katılarak Kur-anı Kerim tilaveti ile vatandaşlardan tam not aldı.
Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, tarihi Hacı Yusuf Taş Camii (Yeni Cami) yanında kurulan iftar çadırı ve sahnede devam ediyor. İftar öncesi Ramazan ayına özel sohbet programına; Yazar Adil Akkoyunlu ve 4. Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Endonezyalı Zeynel Abidin konuk oldu. Programda ilk olarak 4.Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Endonezyalı Zeynel Abidin, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası ise Yazar Adil Akkoyunlu tarafından ‘Ramazan Ayında İbadet’ konusunda bilgiler verdi.
İftar öncesi alana gelen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Gürkan, burada vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi. Akşam ezanının okunması ile birlikte Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda bulunan yaklaşık 2 bin kişi birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. İftar sonrası ise Ses Sanatçısı Mükerrem Ayık tarafından ilahi konseri verildi. Konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlara, konser sonrası şerbet ikramı yapıldı.