Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova Mahallesi’nden 200 traktörle yola çıkan vatandaşlar milli irade nöbetinin tutulduğu ilçe meydanına geldi.
15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi sonrası milli irade nöbetlerinin aralıksız sürdüğü ilçelerden biri olan Doğanşehir’de vatandaşlar gündüzleri de nöbet tutuyor. Meydanlarda Türk Bayrakları ile bekleyen Doğanşehirliler milli iradeye sahip çıkarken ilçeye bağlı mahallelerdeki vatandaşlarda her gün konvoylarla ilçe meydanına gelerek demokrasi nöbetine destek veriyor.
Kurucaova Mahallesi Muhtarı Hasan Birişik ve AK Parti Mahalle temsilcisi Nebi Gümüş’ün organizesi ile yaklaşık 200 traktör konvoy halinde ilçeye geldi. Türk Bayrakları ile birlikte Doğanşehir Belediyesi önüne gelen Kurucaovalıları Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, Belediye Başkanı Vahap Küçük, Garnizon Komutanı Özkan Güneş ve Doğanşehir halkı karşıladı.
Burada bir konuşma yapan Kurucaova Mahalle Muhtarı Hasan Birişik, “15 Temmuz gecesi TSK içinde bulunan üniformalı teröristler milletin silahıyla millete ateş etti, milletimizin kendi parasıyla aldığı silahlarıyla milletini vurarak tarihin kara sayfasında yerini aldı.Tarih bu hainleri asla unutmayacak. Türkiye’nin namusu olan TBMM’yi bombalama cüretini göstererek, karaktersizliklerini ortaya koydular” diye konuştu.
Halkın yüzde 52 oy verdiği Cumhurbaşkanını devirmeye çalıştıklarını belirten Birişik, “Bu gün bizler bu meydanlarda demokrasi şenliğine çevirdiğimiz zaferimizi kutluyoruz. Onlar ise inlerinde saklanıyorlar” ifadelerine yer verdi.
Belediye Başkanı Vahap Küçük ise bu zaferin halkın zaferi olduğunu dile getirerek “Tarihe altın harflerle yazılması gereken bu destanı bugün yazan Sayın Kurucaova halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaymakam Memiş İnan’da meydanları doldurarak ortaya çıkan bu tabloyu kendilerine yaşatan millete teşekkür ederek “Meydanlarda buluşmaya devam edeceğiz” dedi.