Bir süre önce annesini kaybeden ve psikoloji bozulan Down Sendromlu Soner Şahin’in yüzü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) aldığı bağlama kursu ile yeniden gülüyor.
1982 yılında Akçadağ’da dünyaya gelen Down Sendromlu Soner Şahin, 7 çocuklu bir ailenin en küçüğü. Çocukluk yıllarını geçirdiği Akçadağ’ın Gölpınar Mahallesi’nde insanların yakın ilgi ve sıcak davranışlarıyla farklılığını hissetmeyen Soner Şahin, ‘Soner Emmi’ diye anılmış yıllar boyu. Annesinin rahatsızlığı nedeniyle ailecek Malatya’ya göç eden Soner Emmi, kısa süre içerisinde bulundukları bölgede insanların sevgisini kazanırken, özellikle Malatyapark’ın maskotu haline geldi. Haziran ayında hayatta en çok düşkün olduğu annesini kaybeden Soner Emmi, diğer aile üyelerinin yakın ilgi ve alakalarına rağmen bunalımdan bir türlü çıkamazken, bir cuma namazı çıkışında bir camii cemaati sayesinde hayatının seyri değişti. Cami cemaati MABESEM faaliyet alanlarından bahsederek burayı tavsiye etmesi, Soner Emmi’nin içindeki cevherin gün yüzüne çıkarak, mutluluğu yakalamasına vesile oldu. O günden sonra MABESEM’e gelerek Temel Sanat Eğitimi ve Bağlama Eğitimi alan Soner Emmi’nin yüzü gülmeye başladı.
Soner Emmi ile yakından ilgilenen yeğenleri, “Soner, her geçen gün daha çok mutlu oluyor ve yüzü daha çok gülüyor. Buna vesile olan herkesten Allah razı olsun. Umarım Soner gibi toplumuzun diğer farklı bireyleri de sanat merkezinin imkanlarından yararlanmaya başlar” dediler. Mutluluğu gözlerinden okunan Soner Emmi ise haftanın 3 günü kursa geldiğini belirterek, “Burayı çok sevdim. Öğretmenlerim benimle çok ilgileniyorlar. Bağlamam var. Burada öğretmenlerim nota veriyor ben gidip evde tekrar ediyorum” şeklinde konuştu.