44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası’na aktarılmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından kermes açıldı.
Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacılar Odası, İHH tarafından organize edilen “44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası” çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bugüne kadar kampanya çerçevesinde mağdur vatandaşlar için ayni ve nakdi yardımlar toplanırken, şimdi de geliri 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası’na aktarılmak üzere Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonu ile kermes açıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Otoparkı’nda Sümer Cami önünde düzenlenen kermesin açılışını Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün yaptı.
Meclis üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ile vatandaşların katıldığı kermesin açılışı sırasında, kısa bir konuşma yapan Şengün, başta sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumların destekleriyle Suriyeli mülteciler ile Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki mağdur vatandaşlar için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. Şengün, “Başlattığımız 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası devam ediyor. Halkımızın bu kampanyaya büyük bir teveccühü var. Bu çerçevede bugün de kermes açıyoruz. Halkımız bu kermese ilgi göstererek, Suriyeli kardeşlerimiz ile mağdur vatandaşlarımıza ufak da olsa bir destek sağlamış olurlar. Bu çorbada bizim de bir kaşık tuzumuz olsun diyenleri kermesimize bekliyoruz” diye konuştu.
22 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek olan kermesin, açılış günündeki yemek ve diğer müştemilatın Melekbaba Semt Konağı organizesinde, Melekbaba Mahalle sakinleri tarafından karşılandığı ve hazırlandığı kaydedildi. Kermes yanında ayrıca Suriye’deki iç savaşı sırasında insan manzaralarının yer aldığı fotoğraf sergisi de açıldı.