Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, “Kimden ve nerden gelirse gelsin her türlü darbelere ve darbe girişimlerine karşıyız” dedi.
Darbe girişimi sonrası yazılı bir açıklama yayımlayan Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, “Dün gece ülkemiz de askeri darbe girişimi yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde kendilerini ‘Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sonrası 161 şehit verildi. Kurtuluş Savaşında dahi bombalanmayan Gazi Meclisimiz bombalandı. Binlerce insanımız da yaralandı. Kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü darbelere ve darbe girişimlerine karşıyız” ifadelerine yer verdi.
Demokrasilerin sandıkla gelip sandıkla gitmesi gerektiğini vurgulayan Han, “Darbeler, ülkemizden, demokrasimizden, insanlarımızdan, zenginliklerimizden çok şey alıp, götürmüştür. Ülkemizin demokrasi kültürünün gelişmemesinde ve insani kaynakların doğru kullanılmamasında darbelerin rolü büyüktür. Ülke demokrasimiz için bu uzun gece atlatılmıştır.Siyasi iktidara ,tüm siyasi partilere ve yurttaşlarımıza düşen sağduyu içinde hareket ederek, demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıkmaktır.Yapılan kalkışma, darbe girişimine kesin ve net çizgilerle karşı olmakla birlikte siyasi iktidarın toplumsal huzur ve barış ortamının sağlanmasında, ifade ve basın özgürlüğünün işletilmesinde, demokrasi standartlarının yükseltilmesinde, farklılıklara tahammül ve hoşgörüde görev ve sorumlulukları daha da artmış, hukukla bağlı kalarak yönetim sergilemek zorunluluğu daha da belirgin olarak ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.
Darbe girişiminde bulunanların yargılama sonucunda hak ettikleri cezaları almalarını dileyen Han, “Dileğimiz adil yargılanma ilkesi işletilerek, Sürecin tamamlanmasıdır. Tüm darbe ve darbe girişimlerini kınıyor, lanetliyor, karşısında olduğumuzu net bir şekilde ifade ediyoruz. Ülkemize, demokrasimize, yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.