Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Yeşilyurt ilçesi Tecde mahallesinde Büyükşehir Belediyesi’nin hissedarı olduğu 15 taşınmazlardaki belediye hisselerinin satışı için encümene yetki verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısını yaptığı ikinci oturumla tamamladı. 8 Temmuz Çarşamba günü ilk oturumu yapan Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 10 Temmuz Cuma günü ikinci oturumu gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüş başkanlık etti.

Gündem dışı verilen tekliflerin gündeme eklenmesinin ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlçelerden gelen enerji üretim alanı fonksiyonu verilmesi talepleri, İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu doğrultusunda ertelenirken, diğer imar maddelerinin bir kısmı komisyona havale edilip, geri kalanları karara bağlandı.

Büyükşehir Meclisi, gündem maddeleri arasında yer alan içmesuyu kaptaj sahasında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan parsellerin, koruma alanı yapılması ve Dünya Bankası ile yapılacak anlaşmalar için MASKİ’ye devredilmesine karar verdi.

ENGELLİLER KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Son yıllarda engellilere yönelik yaptığı yatırım, hizmet ve uygulamalarla Türkiye genelinde öne çıkan Malatya Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik bu hizmetlerini müstakil müdürlük nezdinde yapmak için çalışma başlattı. Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü kurulması teklifi, Büyükşehir Meclisi tarafından Hukuk Komisyonu’na havale edildi. İlerleyen aylarda yapılacak olan toplantılarda, Hukuk Komisyonu raporunun tamamlanmasıyla müdürlüğün resmen kurulması bekleniyor.

15 TAŞINMAZIN HİSSE SATIŞINA İZİN

Temmuz ayı toplantısında, Büyükşehir Meclisi Yeşilyurt ilçesi Tecde mahallesinde Büyükşehir Belediyesi’nin hissedarı olduğu 15 adet taşınmazlardaki belediye hisselerinin satışı için encümene yetki verdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nı 12 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.