Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, trambüs hattının birinci etap çalışmaları tamamlandı.

İnönü Üniversitesi-MAŞTİ arasında ulaşımı sağlayacak trambüsün test sürüşlerine devam ediliyor. Bugün, Battalgazi Kavşağı-Malet arasında yapılan test sürüşünde hiçbir sorun yaşanmadı. Trambüsün hızı, sessizliği ve manevra kabiliyeti test sürüşlerini takip edenler tarafından tam not aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Zeki Hedekoğlu, trambüs gidiş-geliş hattının yaklaşık 40 kilometre olduğunu belirterek, hatta son 2 kavşak dışında çalışmaların bitirildiğini kaydetti.

Hedekoğlu, şunları aktardı:

"Şu anda Turgut Özal Tıp Merkezi girişiyle İnönü Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı tarafındaki çıkışı dışında hattımız tamamlanmış durumda. Hattımızda 9 trafo var. Hattımızdaki bu trafoların çalışmaları tamamlandı. Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde hattımızı bir ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

Trambüs hattının Malatya'yı 3 noktadan besleyen enerji şebekesine bağlandığını bildiren Hedekoğlu, bu nedenle trambüsün kısmi elektrik kesintilerinden etkilenmeyeceğini belirterek, "Malatya'nın yüzde 100 elektriği kesilmediği müddetçe hattımızda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Genel bir elektrik kesintisi durumunda da dizel jeneratör sayesinde aracımız gideceği yere kadar gidip seferini tamamlamış olacaktır" ifadesini kullandı.

Hedekoğlu, hatta 24 ve 18 metre olmak üzere 12 trambüsle hizmet verileceğini ifade ederek, "Trambüslerimizde yolcu sayısı oturan ve ayakta olmak üzere toplam 270 kişi. Hattımız yaklaşık gidiş-geliş 50 dakika sürmektedir. Bu da 5-6 dakikada bir aracın kalkması demek oluyor" açıklamasında bulundu.