Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, karla mücadele çalışmalarını planlı bir şekilde yürütmek amacıyla kar sezonundan önce 870 personel ve 235 araçtan oluşan 82 ekip oluşturdu.

Son yılların en çok kar yağışının olduğu Malatya'da, kardan yolu kapanan yerlere, Yol ve Altyapı Daire Başkanlığına bağlı İlçe Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi.

Sürdürülen çalışmalar kapsamında 13.263 kilometre uzunluğunda yol ulaşıma açıldı. Yolu en çok kapanan ilçe Hekimhan oldu.  

Ekipler, 20'ye yakın acil çağrıya müdahale ederken, aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan toprak kaymalarına da kısa sürede müdahale ederek yolları ulaşıma açtı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kentin 20 yılı aşkın bir süredir bu kadar çok kar yağışı almadığını belirtti.

 Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 1.5-2 metreyi bulduğuna dikkat çeken Çakır, "Ekiplerimiz canla başla çalıştılar ve halkımızı mağdur etmediler. Zaman zaman donma tehlikesi geçirdiler, zaman zaman kazalar yaptılar ancak, hasta olanları hastaneye yetiştirdiler, donmak üzere olanları kurtardılar. Öğrencileri okullarına götürdüler. Sonuçta, herkesin gitmesi gereken yerle ulaşım bağını açık tuttular. Vatandaşlarımız da bizlere karla mücadele çalışmalarında önemli destekler verdi" ifadelerini kullandı.