Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, engellilik alanındaki farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen "Engel Siz Misiniz" konulu 1.Ulusal Resim Yarışması sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde 789 öğrencinin katıldığı yarışma, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yüksel Göğebakan, Yrd. Doç. Dr. Mesut Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Mutlu ile Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Resim Öğretmeni Vehbi Kolçak ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan’dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmada dereceye girenler belirlendi.

Yarışmada, ortaokul kategorisinde Siirt’ten Didem Özdemir birinci, İzmir’den Nazlı Dilanur Keleş ikinci, Eskişehir’den Bentsu Tarak da üçüncü oldu. Aynı kategoride Manisa’dan Neslihan Demir, Kahramanmaraş’tan Milsina Civan ve Burdur’dan Esra Altınkaynak mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Lise kategorisinde de Aksaray'dan Tuğba Akçay birinci, Kocaeli’nden Hande Nur Tuzla ikinci, Batman’dan Yunus Temiz üçüncü olurken İstanbul'dan Ceyda Yücesoy, İzmit’ten Eda Ünal ve Aksaray’dan Yavuz Irmak mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ortaokul kategorisinde birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye 500, mansiyon ödülü alanlara da 250'şer lira, lise kategorisinde de birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve mansiyonun ödülü alanlara da 500'er lira para ödülü verilecek.

Ödüller 15 Mayıs'ta Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.