Malatya Büyükşehir Belediyesi, nüfusu 300 kişiden fazla olan kırsal mahallelere köy evleri inşa edecek.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Malatya’nın ‘büyükşehir’ statüsüne kavuştuğu, bununla birlikte köy statüsündeki yerleşim alanlarının mahalle olarak büyükşehir belediyesinin sorunluluk alanına girdiğine işaret edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahalleler için altyapı ve kültürel projeler hazırlandığı belirtilen açıklamada, “İlçe ve kırsal mahallelerdeki ihtiyaçları aciliyet sırasına göre gidermeye çalışan Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel alanlarda da projeler geliştiriyor” denildi.

Açıklamada, 13 ilçe merkezi için kültür merkezleri inşa etme projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahalleler için köy evleri projesinin geliştirildiği anlatıldı. Açıklama, şu ifadeler kullanıldı: “300 nüfusun üzerindeki mahallelere yapılması planlanan köy evi için 2 tür proje hazırlandı. 187 ve 200 metrekare büyüklüğünde planlanan köy evi projesi içerisinde; çok amaçlı büyük bir salon, mutfak, hol, idari ofis, yarı açık avlu, sergi salonu ile wc-lavabo grubu bulunuyor.
Köy Evi projesi üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtilirken, görüş ve önerileri alınan mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda projenin daha da geliştirilebilecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Köy Evi projesi ile kırsal mahallelerdeki sosyal yaşamı kolaylaştırmayı hedefliyor. Köylerin sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir yeri olan köyevi olgusunu yeniden canlandırılmasının da hedeflendiği proje kapsamında; vatandaşlar düğün, sünnet ve taziye gibi etkinliklerin yanı sıra yöresel etkinliklerini de bu evlerde yapabilecekler. Köy Evi projesi, ayrıca mahalle sakinlerinin ortak buluşma noktası olacak.”