Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen iki ayrı proje çerçevesinde yapılan yarışmaların ödül töreni bir otelde düzenlendi.
Törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, projelerle öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmasının sağlandığını belirterek, gençlere ve çocuklara öncelik verilmesiyle geleceğe yatırım yapıldığını söyledi.

Kamçı, devletin uzanan sıcak eli ve güler yüzü olarak polisin benimsenmesi ve emniyet teşkilatının geldiği nokta açısından projelerin önemli olduğunu aktardı.

Projelerin sosyal sorumluluk ve önleyici polislik anlayışı çerçevesinde yürütüldüğünü kaydeden Kamçı, "Bu projelerde polislerimiz, çocuklarımız ve gençlerimizle bir araya gelmektedir.  Bu birliktelikle onların zamanlarını daha iyi kullanmayı öğrenmeleri sağlanmakta, özellikle sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler içerisinde yer almaları sağlanarak suça bulaşmaları önlenmektedir" dedi.

Daha sonra öğrencilerden oluşan koro, farklı yörelere ait türküleri bağlama çalarak seslendirdi.

Kamçı, proje ortaklarına plaket verdi.

"Gençlerin gözüyle Malatya'da güvenlik sorunları ve çözüm önerileri" konulu, asayiş, siber olaylar ve trafik olayları gibi kategorileri bulunan liseler arası proje yarışmasında dereceye giren 11 okuldan 36 öğrenci ile atletizm yarışmasında başarı gösterenler ödüllendirildi.

Birincilere tablet bilgisayar, ikincilere fotoğraf makinesi, üçüncülere müzik çalar ve dereceye girenlere eşofman ve spor ayakkabısı verildi.

Törene 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da katıldı.