Aramalar sırasında dernek binasına gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dernek başkanı Suat Sarın ve dernek üyeleriyle bir süre görüştü.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağbaba, yapılan bir ihbar üzerine dernekte arama yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"İhbar üzerine derneğin bilgisayarına el konuluyor. İhbarı yapan kim? Aslında ihbarı yapanı ben biliyorum. İhbarı yapanı gayet net hepimiz biliyoruz. Ben buradan Malatyalı işadamları örgütlerine, ticaret odasına çağrı yapmak istiyorum. Burada tabii ki bu insanların bir suçu varsa yargılanmalıdır. Hukuk önünde herkes eşittir ama bir suç yoksa, sadece muhalif saydığın bir derneği susturmaya yönelikse burada Malatya'da ki bütün sivil toplum kuruluşlarının da bun tepki göstermesi gerekiyor."

Konuşmanın ardından Ağbaba, dernek üyeleriyle bir süre daha görüştükten sonra dernekten ayrıldı.

Daha sonra dernek üyeleri kapının önüne serdikleri bir halının üzerinde getirdikleri çiğ köfteyi dağıttı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 10 saat süren aramada, dernekte bulunan bazı bilgisayarların imajları ile üyelerin kayıt dosyaları ve dernek karar defterlerinin de arasında bulunduğu bazı dosyalara el konuldu.