Çakır, kentte 2-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın tanıtımı için Ramada Altın Kayısı Otel'de düzenlenen programda gazetecilerle bir araya geldi.

Burada bir gazetecinin, "Trambüslerle ilgili üzücü bir kaza yaşadık, neden olduğu konusunda görüşmeler yaptınız mı?" sorusu üzerine Çakır, trambüsün yeni bir sistem olduğu için teknik olarak zaman zaman aksaklıklar yaşanabileceğini söyledi. 

Olası aksaklıkların tespit edilmesi amacıyla deneme sürüşleri yaptıklarını belirten Çakır, şöyle konuştu: 

"Burada da bir teknik arızadan dolayı aracımızın biri maalesef yandı. Herhangi bir kişiye zarar gelmemesi, can kaybının olmaması bizi gerçekten son derece mutlu etti. Bunlar, zaman zaman oluyor. Bizim 3 yıl önce aldığımız yeni bir otobüsümüz de o dönem yanmıştı, yeni olmasına rağmen. Bunlar, zaman zaman olabilecek şeyler, beklenen şeyler. Teknik heyetler, araçlarda herhangi bir riskin, sorunun olmadığı doğrultusunda rapor verdi. Bu rapor alındıktan sonra biz hem deneme hem test sürüşleriyle birlikte yolcularımızı taşıyoruz. Herhangi bir sorun yok."

Malatya'da, 16 Mart Pazartesi günü, İnönü Üniversitesi Yerleşkesi'nde İlahiyat Fakültesi'nin önünde seyir halindeki trambüs yanmış, şoför, araç içindeki kameradan kıvılcımı fark ederek, yolcuları tahliye etmişti. 

- Fuar

Ahmet Çakır, 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın bölgenin en büyük organizasyonlarından biri haline geldiğini ifade etti.

Teknolojiyle üreticinin buluşabilmesi için bu fuarların çok önemli olduğunu vurgulayan Çakır, "Bu açıdan da biz buna öncülük ederek 9'uncusunu düzenliyoruz. Amacımız bu sektörlerin gelişmesi, üreticilerin bilinçli tarım ve hayvancılık yapması, teknolojik yeniliklere ayak uydurabilmesi" diye konuştu.