Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından işletmeler tarafından kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin kontrolleri ve damgaları yapılarak muayeneleri gerçekleştiriliyor.
Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından, 3516 sayılı Ölçü Ayar Kanunu gereği, işletmelerde kullanılan tartı aletlerinin periyodik muayeneleri yapılarak hatalı tartı aleti kullanan işletmeler uyarılarak, gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ölçü ve Ayar Memurluğu ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, arızalı ölçü ve tartı aletlerinin kullanılmaması için işletmelere gerekli uyarıların yapılacağını belirtildi. Yapılan denetimler sonucunda hatalı ve tartı aletlerinin tespit edilmesi veya beyanname eksikliği görülen durumlarda ise ilgili kanun hükümleri gereğince hatalı ölçü aletlerinin tamir edilmesi, tamir edilmediği hallerde ise gerekli cezai müeyyide uygulanacağı ifade edildi.
Ayrıca Malatya genelinde denetimlerini sürdüren Ölçü ve Ayar Memurluğu ekipleri tarafından Darende, Aşağı Ulupınar, Balaban, Ayvalı, Doğanşehir, Polat, Sürgü, Erkenek ve Kurucuova’dafaaliyet gösteren işletmeler denetlendi.
Zabıta Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından yapılan denetimlerin, aralıksız bir şekilde Malatya genelinde devam edeceği ve hatalı tartı aleti kullananlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.