Malatya İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri tarafından Trafik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Malatya il merkezi ile Doğanşehir, Pütürge, Arapgir ve Hekimhan ilçe merkezlerinde Trafik Haftası ile ilgili stantlar açıldı, vatandaşlar trafik konusunda bilinçlendirildi ve kitapçık, broşür, ruhsat kabı, kitap ayıracı dağıtıldı. Ayrıca Battalgazi ilçesi Alişar, Hatunsuyu ilk ve ortaokulu, Akçadağ ilçesi Ören, Esenbey ilk ve ortaokulu, Pütürge ilçesi Pazarcık, Bakımlı ilk ve ortaokulu, Doğanyol ilçesi Gökçe ilk ve ortaokulu, Arguvan ilçesi Çok Programlı Lisesi, Hekimhan ilçesi Hasan Çelebi, Kocaözü ilk ve ortaokulu, Yeşilyurt ilçesi Kayısı Çiçeği Anaokulu, Topraktepe, Farabi, Samanköy ilk ve ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler ile köy korucuları ve sürücülere trafikle ilgili eğitici seminerler verildi.
Malatya İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timlerince, trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin sağlanması için trafik denetim ve kontrollerine aralıksız devam edileceği belirtildi.