Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Kurban Bayramında paylaşmanın önemine değinerek, “Kurban Bayramı sadece et yemek, kavurma yemek veyahut da buz dolaplarımıza kavurma koymak değildir” dedi.
Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen yaklaşan Kurban Bayramı öncesi değerlendirmelerde bulunarak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Müftü Çimen, "Kurban Bayramı deyince aklımıza sadece kurban kesmek, kan akıtmak gelmemeli. Kurban bayramı paylaşma, kaynaşma, kucaklaşma, birbirimize birlik ve bütünlük içerisinde sarılmadır. Hele ki ülkemizin içinde bulunduğu böyle zor bir dönemde her zamankinden daha fazla birbirimize sarılmaya ihtiyacımız var” dedi. Kurban Bayramında kesilen kurbanların esas manasının paylaşmak olduğunu dile getiren Çimen, insanları Allah’a yakınlaştıracak olan şeyin de bu olduğunu dile getirdi. Çimen, “Allah’u Teala Kuranı Kerim’in de ‘Kurbanın ne etleri, ne de kanı Allah’a ulaşmaz, sizin takvanız ve samimiyetiniz Allah’a ulaşır’ buyuruyorlar. Demek ki Kurban Bayramlarını biz paylaşma, kaynaşma fedakarlık etme ve kucaklaşma olarak düşüneceğiz. Kurban Bayramında kurbanlarımızı yetimlerle, yoksullarla, kimsesizlerle paylaşırsak kurban o zaman kurban, bayram o zaman bayram olacak” ifadesini kullandı. Bayramda sevinmek kadar sevindirmenin de önemli olduğunu anlatan Çimen, “Bayramlar sevginin büyütüldüğü zamanlardır. Bu itibarla kurban kesenler hiçbir zaman şunu unutmamalıdır; Kurban Bayramları sadece et yemek, kavurma yemek, veyahut da buz dolaplarımıza kavurma koymak zamanı değildir. Paylaşmayı yaptığımız zaman bayram kavramının içini doldurmuş olacağız” dedi. Bayramlaşmanın da önemli olduğunu vurgulayan Çimen, “Bayramı vesile bilerek, kendi aramızda birliğe, dirliğe ve kardeşliğe vesile olacak tavırlar sergilemeliyiz. Hele de bugün dünden daha çok bu enerjiye ihtiyacımız var. Ülkemiz zor bir zaman sürecinden geçiyor. Bugün, en önemli önceliğimiz olan milli birlik, bütünlük ve kardeşliğimizin içini dolduracak hal ve hareketlerde bulunmalıyız. Bu doğrultuda bayram müddetince birbirimize olan dargınlıklarımızı ve kırgınlıklarımızı bir kenara bırakarak, içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımıza karşı birliğimizi ve bütünlüğümüzü yansıtacak bu fotoğrafları sergilememiz lazım” dedi.
Çimen, konuşmasının sonunda herkesin bayramını kutlayarak, “Allah bu bayramları bizim kardeşliğimize, barışımıza, sevgimize ve huzurumuza vesile kılsın inşallah. Bu önemli günlerde birbirimizi ziyaret edelim ve büyüklerimizin dualarını alalım. Memleketimiz, ülkemiz ve İslam Alemi için şehitlerimiz, gazilerimiz ve görev başındaki güvenlik güçlerimiz için de dua etmeyi unutmayalım” diye konuştu.