Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) tarafından "15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi ve Sonrası" köşesi oluşturuldu.
(MATHAP) Başkanı İhsan Akın, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), darbe girişinin hafızalarda sürekli yer etmesi adına ’15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi ve Sonrası’ köşesi yaptıklarını ifade etti. Akın, "15 Temmuz’u Şehitleri Anma Günü ilan ettikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz" dedi. FETÖ darbe girişiminden haberdar oldukları anda Valilik önüne gittiklerini belirten Akın, FETÖ darbe girişimini unutturmamak için Demokrasi Nöbetleri süresince çektikleri fotoğraflardan "15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi ve Sonrası" köşesi yaparak, hafızalarda sürekli yer etmesini amaçladıklarını kaydetti. Akın, "Fotoğraflarımızı tarihi ve saatiyle unutturmamak adına bir köşe oluşturduk, gelen yetiştiricilerimiz platform üyelerimize anlatıyoruz. Platform olarak yaklaşık 40 bin üyemiz var. Gelecekte unutturmama adına 15 Temmuz’u anmak için üyelerimizle bazı programlar yapacağız" ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin zor bir süreçten geçtiğini aktaran Akın, "Darbe girişimi unutulacak bir hadise değil, sıkıntılı süreçten geçtik. O süreci atlattık, burada şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum, onların büyük emekleri var. O gün ilk gece sokağa çıkan bütün vatandaşların bizim yanımızda çok önemli değeri var" diye konuştu.