Malatya TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, beraberinde Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Disiplin Kurulu Başkanı Sıddık Özdemir, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle Bakan Tüfenkci'yi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. 
Burada konuşan Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması yönünden iç ticaretin dış ticaretle aynı düzeyde yürümesi noktasında gümrüklerin kendilerine bağlı olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının arttırılması, ticaretin kolaylaştırılması, güvenli bir şekilde yapılıp, ihracatında hızlı ve gümrükleme maliyetlerinin en aza indirilmesi noktasında ciddi çalışmalar yapacaklarını kaydeden Tüfenkci, Malatya'da da herkesle el ele verip, kent ortak paydası içerisinde Malatya'nın önceliği olan büyük projeleri bu dönemde hayata geçirmek istediklerini vurguladı. 

Malatya TSO Başkanı Erkoç da Malatya'nın uzun yıllardır hasretle beklediği bakanlığın Malatya'ya verilmiş olmasının Malatya'yı ve Malatya camiası ile iş dünyasını memnun ettiğini aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da Malatya'ya olan ilgisi dolayısıyla teşekkür eden Erkoç, "Malatya'nın sorunlarıyla alakalı bilgileri kendilerine aktardık. İnşallah Malatya'nın gelişmesi, güçlenmesi, büyümesi için, Malatya'nın ticari hayatının zenginleşmesi, sanayisinin gelişmesi için gerekli desteği de alacağımızı inanıyorum. Gittiğiniz her yerde yanınızda olacağız. Omuz omuza çalışacağız. Sizin başarınız Malatya’nın başarısı, Türkiye’nin başarısı olacaktır. Görevinizde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci’den Malatya’da da serbest bölge kurulması talebinde bulunan Erkoç, ziyaret anısına Tüfenkci'ye kayısı ve halı hediye etti.