Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya’nın önemli bir kent olduğunu dile getirerek, “Burada iyi bir yatırım iklimi var, bu da huzur ve sükunetin olduğu yerde oluşur” dedi.
Malatya Valisi Mustafa Toprak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Malatya ticaretinin ve sanayisinin gelişmesi noktasında önemli hizmetler yaptığını ifade ederek, bu noktada Vali Toprak’dan da destek bekledi.
Malatya’nın sanayileşen ve sanayi altyapısını geliştiren bir şehir olduğunu kaydeden Erkoç, “Malatya’da şu anda mevcut iki tane Sanayi bölgemiz var ve bu iki tane organize sanayi bölgesinde 275 tane işletmemiz, 20 bine yakında istihdamımız var. Malatya huzurlu ve istikrarlı bir kent, huzurun ve istikrarın olduğu yerde de ticaret oluyor. İnşallah sizlerle birlikte ilerleyen dönemlerde Malatya’yı daha iyi yerlere taşırız ve Malatya’nın ekonomisini geliştiririz” şeklinde konuştu.
Malatya Valisi Mustafa Toprak ise TSO’nun ekonomideki rolüne değinerek, “Eğer bir şehirde ekonomik ve sosyal kalkınmadan bahsediyorsak o şehirde mutlaka lokomotif kuruluşlar olmalıdır. Bu kuruluşlar bir yandan ekonomiyi planlarken bir yandan da girişimcileri yönetir ve onları bir çatı altında buluşturur. Malatya Ticaret ve Sanayi odamız da şüphesiz ki bu anlamda önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. Ben bu açıdan yönetim kuruluna ve üyelere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Malatya’nın önemli bir kent olduğunu dile getiren Topak, “Burada iyi bir yatırım iklimi var, bu da huzur ve sükunetin olduğu yerde oluşur. Hem sizlerin hem de bizlerin en büyük görevi bu ortamı daha da iyileştirerek Malatya’daki yatırımları artırmak” diye konuştu.