Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organize ettiği programda konuşan Şahin, toplumun kimsesiz çocukları sahiplenme noktasında güzel imtihan verdiğini belirtti.

Koruyucu ailelere teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza aile ortamı, aile sıcaklığı ve ebevyn şefkati noktasında her türlü desteği veriyorsunuz. Bizler de devlet olarak sizin bu gayretinizi boşa çıkarmama adına hepinize destek olmaya çalışıyoruz, sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Manen olduğu kadar maddi olarak da sizlerin yükünü biraz da olsa paylaşmaya çalışıyoruz. Yaptığınız fedakarlığın ücretle, miktarla, maddeyle, parayla ölçülmesi ve karşılığının ödenmesinin mümkün olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Dolayısıyla sizlere hem devlet olarak hem de bu toplumun bireyi olarak müteşekkiriz. Sıkıntılarınız olduğunda kapılarımız sizlere her zaman açık."

İl Müftüsü Ümit Çimen, dua etti.

Şahin ve eşi Şeyma Şahin, aileler ve çocuklarla sohbet etti. 

İftara, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş da katıldı.