Malatya'da ailesinin kayıp ihbarı verdiği, kıyafetleri, cüzdanı ve telefonları Karakaya Baraj Gölü kenarında bulunan Mustafa Akar (42), gölde yapılan aramalara rağmen bulunamadı.

Karakaya Baraj Gölü'ne balık tutmak için giden iki kişi, gölün kenarında kıyafetlerle, cüzdan ve 2 telefon olduğunu görünce durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden ekipler, cüzdan içindeki kimlikten kıyafetlerin Mustafa Akar'a ait olabileceğini düşünerek, Akar'ın ailesine ulaştı.

Ailenin Akar'ın 30 Haziran Pazar gününden beri eve gelmediğini belirtmesi üzerine ekipler, Akar'ın göle girdikten sonra boğulmuş olabileceği düşüncesiyle Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden ekip, yaklaşık 2 saat boyunca dalarak gölde arama yaptı. Ekipler, cesede rastlamadı.

İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin haber vermesi üzerine dalgıç ekibinin yaklaşık 2 saat gölde arama yaptığını ancak bir bulguya rastlamadığını söyledi. Acar, "Yüzde 100 boğulduğunu bilmiyoruz. Şahıs, daha önceden bu gibi davranışları 2 defa sergilemiş. Boğulma olayından yüzde 100 emin değiliz” dedi.

Olay yerine gelen Akar'ın yakınları da jandarma ekiplerine, Akar'ın daha önce de kendini kaybolmuş gibi gösterip, birkaç ay sonra eve döndüğünü aktardı.

Akar'ın bulunması için çalışma sürdürülüyor.