15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) mensubu asker kıyafetli teröristler tarafından milli iradeyi hedef alan ancak Türk Milletinin basiretli ve dik duruşu sayesinde püskürtülen darbe girişimine karşı nöbetler devam ediyor.
Darbe girişimine karşı farklı dil, din, ırk ve görüşten tüm kesimlerin bir arada mili irade nöbeti tuttuğu illerden biri de Malatya’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla meydanlara inen ve 22 gün boyunca aralıksız olarak Hükumet Meydanında milli irade nöbeti tutan Malatyalılar, birlik ve beraberlik içinde ‘İrade’sine sahip çıkmanın gururunu yaşıyor. Dayanışma, hoşgörü, barış ve kardeşlik tablolarıyla süslenen Hükumet Meydanında sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutan vatandaşlara belediyeler ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da sık sık temel ihtiyaç malzemesi yardımı yapılıyor. Bu kapsamda son olarak, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından milli irade nöbeti tutan vatandaşlara kumanya dağıtıldı. Nöbet tutan vatandaşlara bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Taş, “Biz Sultansuyu Tarım İşletmesi olarak sonuna kadar devletimizin ve milletimizin yanındayız, bunun da bir göstergesi olarak burada nöbet tutan vatandaşlara yaklaşık 2 bin kumanya dağıttık. Buradaki birlik ve beraberlik ortamı çok güzel inşallah daha da artarak devam eder, çünkü ülkemizin buna çok ihtiyacı var” diye konuştu.
Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz ise, darbe girişimini lanetleyerek nöbet tutan vatandaşlara ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını söyledi