Malatya Sümer Ticaret Meslek Lisesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrenci ve öğretmenleri, "Sen üşürken uyumam" projesi kapsamında, Battalgazi ilçesinde bulunan Hacıkaraoğlan İlkokulu öğrencilerine çeşitli yardımlarda bulundu.

Liseden yapılan yazılı açıklamaya göre, 32 lise öğrencisi, harçlıklarıyla aldıkları kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardımları, öğretmenleriyle, köy okulunda zor şartlarda eğitim alan öğrencilere hediye etti. 

Lise öğretmeni Ekrem Demir, hem kendi öğrencilerinin bu tür durumlara karşı duyarlılığını artırmak hem de toplumda faydalı bir iş yapabilmek adına böyle bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, "Mutluyuz, bizim için olumlu dönüşleri oldu. Biz bu tür yardımları başka okullarda hatta Suriyeli mültecilerin olduğu bazı yerlerde de yaptık ve bunları sene sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 

 Hacıkaraoğlan İlkokulu öğretmeni Aynur Yücel Çavuş da çocukların çok mutlu olduklarını kaydederek, "Bu çocukların gerçekten çok ihtiyacı vardı" açıklamasında bulundu.