Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğünün Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yanındaki otoparkta verdiği eğitimle, son yıllarda piyasaya çıkarılan araçlardaki sistemlerin sürücülere anlatılması, kazaları azaltmak, kamuya ait araçlarda yakıt tasarrufu ve trafikte bilinçli şoförlerin çoğalması hedefleniyor.

Eğitim programına, itfaiye ve zabıta teşkilatı, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞ çalışanları katıldı.

İleri sürüş teknikleri eğitim programında kullanılacak araçlara monte edilen skidcar sistemiyle sürücülere uygulamalı eğitim verildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'de trafik kazaları nedeniyle can ve mal kaybının yüksek olduğunu belirterek, "İl Emniyet Müdürlüğü ile insanlarımızın trafikte yaşadığı olumsuzlukları azaltmak için proje hazırladık. Çok güzel bir eğitim çalışması yapıyoruz. Çeşitli ekipmanlarla uygulamalı eğitim veriyoruz" ifadesini kullandı.

Sürüş Akademi Eğitim Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Büyükçınar, yağmurlu, karlı havalarda sürüş teknikleri, mıcır, toprak yolda araç kullanımı gibi birçok konuda bilgi verdi.

Büyükçınar, bu eğitimin ilk defa Malatya Büyükşehir Belediyesinde verildiğini kaydetti.