Malatya merkezde gece saat 23.30 sularında PTT karşısı Nasuhi Caddesi üzerinde bir grup BDP'li üniversiteli genç ile Ülkü Ocakları mensubu bir grup genç arasında çıkan kavgada taraflar birbirlerini darp etti. Olaydan sonra polis tarafları toplayarak polis merkezine götürdü.
Gece saat 01.00 sularında İnönü Caddesi üzerinde toplanan ve ellerinde sopa bulunan yaklaşık 40 kişilik BDP'li grup, toplu halde yürüyerek Kışla Caddesi üzerindeki Ülkü Ocaklarını basmaya gitti. Ancak polis ekipleri BDP'li grubu eski belediye binası meydanının karşısında durdurarak, yürüyüş yapmalarını engelledi. Bu esnada BDP'li grup kendilerini görüntüleyen kameramana saldırmak isteyince araya polisler girdi. Çok sayıda polis ekibi olay yerine gelerek çevre güvenliği aldı.

Polis ekiplerinin yürüyüşe izin vermemesi üzerine BDP'li grup dağılırken, ancak bu esnada Ülkü Ocakları önünde toplanan bir grup ise BDP'lilerin üzerine gitmek istedi. Polis ekipleri Ülkü Ocakları mensuplarını da ikna ederek yürüyüş yapmalarını engelledi.

Olay nedeniyle çok sayıda polis ekibi kent merkezinde güvenlik önlemi alırken, bazı şubelerde çalışan personellerin de gece evlerinden göreve çağrıldığı öğrenildi. Çok sayıda şube müdürü de göreve gelerek olaylara karşı önlem aldı.

Polis ekipleri gece boyunca kent merkezinde nokta ve devriye görevi yaparak tarafların olay çıkartmasını engellemeye çalıştı.

Taraflar arasında İnönü Üniversitesi kampüsünde olay çıkmaması için emniyete bağlı ekipler tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.