Terör örgütü PKK tarafından 2015 yılında kaçırılarak Gara bölgesinde rehin tutulan ve geçtiğimiz haftalarda yapılan hain saldırı sonucu teröristlerce vurularak şehit edilen Astsubay Başçavuş Semih Özbey’in adı, memleketi Malatya’daki kütüphanede yaşatılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret Borsası ve Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Battalgazi ilçesi Merdivenler Mahallesi'ndeki okula yapılan kütüphaneye şehit Semih Özbey’in adı verildi.Yapılan törende konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ramazan Özcan şehidimize Allah’tan rahmet dileyerek, “Geçtiğimiz günlerde Gara’da şehit düşen Malatya Ticaret Borsası eski Başkanı Gürsel Özbey’in oğlu Astsubay Semih Özbey’e olan vefa borcumuzu ödemek adına okula yapılan kütüphaneye şehidimizin ismini verme gereği duyduk. Daha önce kütüphanemize TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ismi verilecekti Semih Özbey kardeşimiz şehit olunca buraya şehidimizin isminin verilmesinin daha önemli olduğu kararına vardık” dedi.

Özcan, köy bölgelerindeki öğrencilerin kütüphaneye olan ihtiyaçlarından bahsederek, “Pandemi sürecinde en çok sıkıntı eğitimde oldu. Özellikle sivil toplum kuruluşlarından rica ediyorum Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek uzaktan eğitim konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerimize yardımcı olunmalı ve sıkıntılarını gidermek adına destekte bulunulmalıdır." şeklinde konuştu.

Şehidin kardeşi Beyza Özbey ağabeyinin ismini hep yaşatacaklarını belirterek “Kütüphanede her çocuğa bir kelime öğretilse ve ağabeyime bir dua okunsa bu bize yeter” diye konuştu.