Modern pentatlonda Türkiye’nin tarihteki ilk olimpiyat vizesini alan İlke Özyüksel, Rio yolunda rakipleri kadar Federasyon Başkanı Yaşar Akşin ile de mücadelesi modern pentatlon camiasını ayağa kaldırdı.
İlke Özyüksel’e köstek olduğu ve kendi kızını kayırdığı iddia edilen Federasyon Başkanı Yaşar Akşin hakkında soruşturma başlatılmasıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Malatyalı Modern Pentatlon Milli Takım Antrenörü Rüstem Pelit, Malatyalı sporcuların da haklarının gasp edildiği iddiasında bulundu. Olimpiyatın klasik dallarından modern pentatlonda, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde eden ilk milli sporcu olarak tarihe geçen İlke Özyüksel’in bu başarıya ulaşırken, sıra dışı zorlukları da aştığı söyleyen Pelit, federasyon başkanının adam kayırarak, milli formayı hak eden kendi sporcularının haklarını da gasp ettiğini dile getirdi.
“MALATYALI SPORCULARIN DA HAKLARI GASP EDİLDİ”
Binicilik, eskrim, atıcılık, yüzme ve koşu olmak üzere beş yarışmadan oluşan modern pentatlonda büyük haksızlıkların yapıldığını öne süren Pelit, “Öncelikle tarihimizde ilk kez modern pentatlonda milli olarak göğsümüzü kabartan İlke Özyüksel’i tebrik ediyorum. İnşallah olimpiyatta da göğsümüzü kabartacak. İlke buralara büyük zorluklarla geldi. En büyük zorluğu da kendi federasyon başkanı çıkardı. Başkan olimpiyatları en başından hak eden İlke’yi değil de kendi kızını göndermek için bütün yolları denedi. Ama Allah’ın da bir adaleti var. Yaşar Akşin’in Malatyalı sporcuların önünü de defalarca kestiğine birçok kez şahit oldum. Milli takımı hak eden, aldıkları derecelerle dikkat çeken sporcularımızın önünü keserek başka sporcuları milli takıma aldırdığına kaç kez şahit oldum. Federasyon başkanından ben de şikayetçiyim. İnşallah adalet yerini bulacak ve modern pentatlon camiası hak ettiği şekilde yönetilecektir” diye konuştu.