Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasında Malatya’yı temsil eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, grup merkezi Kahramanmaraş’ta oynadığı ilk maçta Adıyaman Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Spor’u 3-0 yendi.
13-17 Temmuz tarihleri arasında 29 grup merkezinde oynanacak şampiyonaya toplam 129 takım katılıyor. Şampiyonada grup birincileri ve 5 takımlı grupların en iyi 3 ikincisi bir üst tura çıkma hakkını elde edecek. Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün yer aldığı Kahramanmaraş grubunda şu takımlar bulunuyor:
"Adıyaman Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Spor, Kahramanmaraş Anadolu Gençlik, Kayseri 6, Malatya Bayanlar, Maraş Gücü."
Oynadığı ilk maçta rakibi Adıyaman’a gol yağdıran Malatya Bayanlar Spor Kulübü, gruptan çıkma adına büyük bir avantaj elde etti.
Malatya Bayanlar Spor Kulübü’ne galibiyeti getiren golleri Gözde Uçar(2) ve Berfin Fırat kaydetti.
Malatya temsilcisi gruptaki ikinci maçını Cuma günü saat 16.00’da Kahramanmaraş Anadolu Gençlikspor ile oynayacak.
“Galip geldiğimiz için çok mutluyuz”
Alınan galibiyetle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, Malatya’yı en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasının geleceğin parlak futbolcularının ortaya çıktığı, TFF’nin önem verdiği bir organizasyon olduğunu kaydeden Çelebi, “Bilindiği gibi geçen sene kıl payı bir üst ligi kaçırmıştık. İnşallah Malatyalı kızlarımız en sonunda futbolda rüştünü ispatlayacaktır. İlk maçımızda galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Tabi genç kızlar şampiyonası da bizim açımızdan oldukça önemli. Kahramanmaraş Grubu’na baktığımızda iyi takımları görüyoruz. Ancak biz de ciddiye alınması gereken bir takımız. TFF bu organizasyona büyük önem veriyor. Çünkü geleceğin parlak futbolcularının çıktığı bir organizasyona katılacağız” diye konuştu.