Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarına babası ve antrenönü Kemal Kargın ile devam eden 22 yaşındaki boksör Kargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettiği başarıdan mutlu olduğunu belirtti.
Yaklaşık 15 yıldır aktif olarak sporun içerisinde yer aldığını anlatan Kargın, "2005-2006 yıllarında milli sporcu oldum. Halen aktif olarak spor yaşantıma devam ediyorum. Askerden yeni geldim ve kısa sürede şampiyonaya hazırlandım. Bu şampiyonada da Türkiye üçüncüsü oldum. Gruplarda dereceye girdiğim için mutluyum. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Amacım orada başarılı olmak. Şampiyonada altın madalyayı alarak, olimpiyat seçmelerine katılmak istiyorum" diye konuştu.

Baba Kemal Kargın da Türkiye Boks Federasyonu'nun 2015 faaliyet programında yer alan 3. Grup Boks Müsabakalarının Sivas'ta yapıldığını hatırlatarak, "Bu şampiyonada sporcumuz Teoman Kargın 69 kilogramda Türkiye üçüncüsü oldu ve Türkiye Boks Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. Sporcumuz 21-26 Aralık tarihleri arasında Ordu'da yapılacak Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katılacak" dedi.

Kargın, Türkiye şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanıp, şampiyonadan dereceyle döneceklerine inandıklarını söyledi.