Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı (TSO) Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Malatya Ticaret Borsası Başkanı  (MTB) Gürsel Özbey, Malatya Müstakil Sanayici ve İş Adamları Dernek (MÜSİAD) Başkanı Mehmet Balin arasında MESOB Toplantı Salonu'nda protokol imzalandı. 

İmza töreninden sonra konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik, İnönü Üniversitesi’nin topluma karşı sosyal sorumlulukları öncelik haline getiren bir üniversite olma hüviyetini gün geçtikçe artırdığını söyledi.

Sosyal sorumluluk anlamında sivil toplum örgütleriyle sıcak ilişki içerisinde bulunduklarını belirten Çelik, "Sivil  toplum örgütlerinin üniversiteye verdiği katkı 50 milyon liradır. Hasta Yakınları Konukevi yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Hasta Yakınları Konukevi bu senenin başından itibaren Hasta Yakınları Oteli haline dönüştürüldü. Onun yanında üniversite yemek evimiz, hayır mağazamız var. Burada kalan askıda oda, askıda yemek gibi projelerimiz var. Bu projeleri üniversitelerin yanında sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yürütüyoruz” diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Şevket Keskin de en büyük yatırımların başında insana yapılan yatırımın geldiğini belirtti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı (MTSO) Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın kendine yakışan misafir perverliğini gösterdiğini kaydederek, "Nasıl ki Türkiye 2 milyon Suriyeliyi bağrına bastıysa biz de Malatya olarak hasta yakınlarına bu şefkati, bu yardımseverliği ve konukseverliği göstermemiz gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Programa Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Mehmet Aslan ve bazı oda başkanları da katıldı.

Protokol, ihtiyaç sahibi hasta ve hasta yakınlarına  yönelik başlatılan "Askıda Oda", "Hayır Mağazası", kurban ve kurban eti bağışıyla "Askıda Yemek" projelerine esnaf tarafından destek verilmesini kapsıyor.