14-15 Haziran tarihleri arasında Kuşadası’nda yapılan pentatlon ve biatlon yarışmalarda Malatya Pelit Yüzme Spor Kulübü sporcuları madalyalarla döndü.
Türkiye geneli yapılan yarışlarda genç sporcular Malatya’ya derecelerle döndü. Kuşadası’nda yapılan yarışlar sonucunda Atahan Bora Yalçın Türkiye 3’üncüsü, Merve Taneli Türkiye 2’ncisi oldu. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Milli Takım Antrenörü Rüstem Pelit, “Sporcularının aldığı madalyaları Malatya’ya yeni atananVali Mustafa Toprak’a armağan ediyoruz. Sporcularımızla inşallah kendilerini ziyaret edeceğiz. Bu sporcularımız ayrıca Open European Biathle - Triathle Championships Portekiz Setubal 13-18 Temmuz tarihleri arasındaki yarışlara katılarak, Türkiye’yi ve Malatya’yı milli takım forması altında temsil edeceklerdir. Sporcularımızla gurur duyuyorum. Beni mahcup etmediler" şeklinde konuştu.
“KURSLARIN YÜZDE 90’ININ ANTRENÖRLÜK BELGELERİ YOK”
Pelit, yaz aylarında açılan yüzme kurslarıyla ilgili de uyarılar da bulunarak, “Şuna vurgu yapmak istiyorum. Yazın gelmesiyle beraber yüzme kursları açıldı. Malatya halkından ricam, açılan bu kursların yüzde 90’ının antrenörlük belgeleri yok. Su üstünde durabilen kişiler kurs açıyor. Açılan bu kurslara itibar etmemelerini rica ediyorum. Kurslara çocuklarını yazdıracak olan velililerin antrenörlerden antrenörlük belgesini istemelerini ve görmeleri gerektiğini altını çizerek rica ediyorum. Bu tür kurslarda sporcu adaylarına yüzme öğretmiyorlar. Sadece oyun oynatıyorlar. Malatya ilinde sadece 3 tane özel spor kulübün bu işte gerçek anlamda emek verdiğini biliyoruz. Birde Gençlik Hizmetleri vermektedir. Çocuklarınızı kimlere emanet ettiğinize dikkat edelim. Onlar sizin geleceğinizdir" diye konuştu.