Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve belediye başkan yardımcılarının katılımıyla Malatya Devlet Hastanesi'nin önündeki İkram Çeşmesi'nin açılışı, dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Polat, açılışta yaptığı konuşmada, ikramın en doğru noktasını hasta ve hasta yayınlarına yapılan ikram olarak gördüklerini belirtti.

Hasta ve hasta yakınlarının maddiyatın çok ötesinde ayrı bir dert ve sıkıntı içinde olduklarını dile getiren Polat, "Hasta yakınlarının tek tasaları vardır, hastalarıdır. Bizler, 'hasta ve hasta yakını kardeşlerimize nasıl yardım ederiz' algısıyla bu projeyi gerçekleştirdik. İnşallah hasta ve hasta yakını kardeşlerimiz sıcak çorbalarını buradan içerek hastane içerisine girmiş olacak. Her sabah bu çeşmeden çorba ikramı olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Polat ve protokol üyeleri, hastane önündeki hasta yakınlarına çorba ikram etti. 

İkram Çeşmesi'nde hafta içi her gün günlük bin kişilik ücretsiz çorba dağıtılacak. Çorba, çeşmeden 76 derece sıcaklıkla akacak.