6 Mayıs 1966 yılında Malatya amatör takımları Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Çoşkunspor ve Akınspor’un birleşmesiyle kurulan Malatyaspor, 50. kuruluş yıl dönümünü buruk kutluyor.
2006 yılında süper lige veda eden Malatyaspor, şansızlıkların bir türlü peşini bırakmaması sebebiyle TFF 1. Lig’de de tutunamadı. 2. ligde geçirdiği sıkıntılı süreç ve maddi problemler nedeniyle 3. lige düşen Malatyaspor, 3. ligde de kalıcı olmayı başaramadı. Sarı-kırmızılı takım yaşadığı şansızlıkların pençesinden kurtulmayı başaramazken, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) geçmiş borçların sıkıntısını yakından hissetti.
BAL 4. Grup’ta mücadele eden sarı-kırmızılı takım, bir dönem takımda forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek’in 59 bin Avro’luk alacağı nedeniyle UEFA kararıyla küme düşürüldü. Bölgesel Amatör Lig serüveni kısa süren Malatyaspor, 2012-2013 futbol sezonunda Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele etmeye başlamıştı.
Bir dönem Süper Lig’de fırtına gibi esen ve ’Doğu’nun Kaplanları’ olarak adlandırılan Malatyaspor, 50. Kuruluş yıl dönümünde mazisini arıyor.
“İKİ EFSANE DE YILLAR SONRA BİLE HATIRLANMAKTA VE ÖZLEMLE ANILMAKTA”
Efsane takımın kuruluş yıl dönümünde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Bülent Kapkıner, Malatyalıların ortak paydası Malatyaspor’un 50.yılını buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi. Malatyaspor’un eninde sonunda hak ettiği yere geleceğini kaydeden Kapkıner, “Bugün bir taraftan efsane Malatyaspor’un doğuşunun yıl dönümünü kutlarken, diğer taraftan da kulübün efsane başkanı Nurettin Soykan’ın ölümünün yedinci seneyi devriyesini yaşıyoruz. İki efsane de yıllar sonra bile hatırlanmakta ve özlemle anılmakta. Elbette ki Malatyaspor fiiliyatını devam ettirmekte ve en kısa zamanda layık olduğu yere gelecektir. Bugün nasıl Kocaeli halkı takımlarına sahip çıkıp, amatör kümede bile Süper Lig havası yaşattılar ve takımlarını tekrar profesyonel lige taşıdılarsa Malatya da bunu başarabilir. Kocaeli yaptı, Malatya da yapabilir" diye konuştu.