Malatyaspor Kulübü'nde 2005-2009 yılları arasında görev yapan eski başkan ve yöneticilerin "Dernekler Kanunu'na muhalefet ettikleri ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullandıkları" iddiasıyla yargılandığı davada, eski başkanlardan Haşim Karadağ 12 yıl 6 ay, Şevket Küçükaslan 5 yıl 2 ay 15 gün, Hikmet Tanrıverdi 3 yıl 6 ay ve İlhan Kavuk 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı. Eski yöneticilerden 15'inin ise 2 yıl 1 ay ila 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığı davada, 110 sanığın beraatına karar verildi.

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıklardan bazıları ile kulüp avukatı Şahin Evin ve sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmaya katılan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti. Hakim İzzettin Duman, 15 dakikalık aranın ardından kararını açıkladı.

Kulübün eski başkanlarından Haşim Karadağ'ın "Gelirlerin gizlenmesi ve belgesiz harcama yaparak kulübü zarara uğratmak" suçundan 12 yıl 6 ay hapisle ve 22 bin 360 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar veren mahkeme, Şevket Küçükaslan'ın "belgesiz harcama yaparak kulübü zarara uğratmak" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapisle ve 10 bin 920 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Eski başkanlardan Hikmet Tanrıverdi'nin "Gelirlerin gizlenmesi, gizlenmiş gelirlerin kulübe borç verilmesi ve belgesiz harcama yaparak kulübü zarara uğratmak" suçundan 3 yıl 6 ay hapis ve 875 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştıran mahkeme, İlhan Kavuk'u ise "belgesiz harcama yaparak kulübü zarara uğratmak" suçundan 2 yıl 1 ay hapse ve 520 lira adli para cezasına çarptırdı.

Eski yöneticilerden Orhan Kaya'nın 6 yıl 3 ay, Mehmet Orhan, Selahattin Dağıstanlı, İlyas Karahan, Ali Alkış, Atilla Kantarcı, İbrahim Nart, Ali Kaya, Muammer Özpolat, Sedat Alpkıray ve İrfan Özaslan'ın 2 yıl 1'er ay, Fahrettin Eserdi, Mehmet Sırrı Günaydın, Ahmet Özbildirici ve Bekir Yüksekdağ'ın ise 3 yıl 1 ay 15'er gün hapisle cezalandırıldığı davada, 110 sanığın ise beraatına karar verildi.

Sanıklardan Hüseyin Fidan hakkındaki dava ise bir süre önce vefat etmesi nedeniyle düşürüldü.

Karar için 7 gün içinde Yargıtay'a temyiz yolunun açık olduğu kaydedildi.