Tan, Anadolu Ajansı (AA) Malatya Büro Müdürlüğünü ziyaretinde yaptığı açıklamada, kentin üstün yetenekliler bakımından zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Malatya'da IQ testlerinden 130 ve üzeri puan alan öğrenciler olduğunu belirten Tan, "2007 yılında ilk defa Malatya'da Atatürk İlköğretim Okulunda üstün yetenekliler sınıfı açıldı. Buranın ortaokula dönüştürülmesi üzerine eğitime Fırat İlkokulu'nda devam ediliyor. İnönü Üniversitesi'nde de Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi kurulmuş ve buraya bağlı Çocuk Üniversitesi açılmıştır. İlimizde bilim merkezi de açılacaktır" diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'na Malatya'da Dahiler Okulu açılması için yaklaşık bir ay önce başvurduklarına dikkati çeken Tan, şunları kaydetti:

"Malatya coğrafi olarak kavşak noktada bulunmakta olup, diğer iller de bu okuldan yararlanabilirler. Bilim ve sanayi merkezleri, üstün yetenekli bireylerle ilgili eğitim süreçlerinde bir uygulama ve tecrübe kurumu olma özelliği taşımaktadır. Fakat öğrenciler zaman sıkıntısı çekmekte, okulla birlikte bilim ve sanat merkezlerine devam edememektedirler. Bu nedenle büyükşehir olan Malatya için, bölge için, Türkiye için, acilen Dahiler Okulu açılmasını talep ediyoruz."