Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Fırat ve Çöşnük Mahallesi’nde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarına devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Her iki mahalle için maliyeti 4 milyon 288 bin TL olan 15 bin 590 metrelik hat çalışmasının yapılacağını söyleyen Çakır, bugüne kadar 10 bin 400 metrelik hattın tamamlandığını kaydetti. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların yeni nesil borularla tamamen güvenilir bir şekilde su içeceğinin altını çizen Çakır, “Fırat ve Çöşnük’te içmes uyu şebekesinin tamamı yenileniyor. İki mahallemiz için maliyeti 4 milyon 188 bin TL olan 15 bin 590 metre hat çalışması, 1 adet debimetre vanası ve 640 abone bağlantısı çalışması gerçekleştireceğiz. Sadece bu bölgemize alt ve üst yapı olmak üzere toplamda 6 milyon civarında olan bir yatırım yapıyoruz. 50 bin 60 bin nüfusunun olduğu bölgedeki şebekelerimizi yenilemiş oluyoruz. Çalışmalarımız ulaşımda ve trafikte ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. Ama bu çalışmaları yapmak durumundayız. Bu çalışmalar en az 50 yıllık. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin alt yapı sıkıntısı tamamen çözülmüş olacak. Merkez suda çok ciddi bir yatırım yapıyoruz. Kaptaj ana hattan başlayarak şehir merkezindeki bütün cadde ve sokaklardaki hatlar yenilenecek. Malatya’da kayıp kaçak oranlarımızı standartların çok üzerinde. Büyükşehir olduktan sonra buraların tek elden yönetilmesi ve daha kaliteli yönetilmesi için çalışma başlattık. Malatya genelinde ölçülebilir Alt Bölge (DMA) oluşturmak için 350 milyon TL’lik bir yatırım gerektiriyor. Yoğun bir şekilde çalışılması durumunda 7-8 yıl içerisinde çalışmaları tamamlamış olacağız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalara başlamadan önce uzun vadeli projelere önem verdiklerini ifade ederek, Büyükşehir olarak kısa lokal çözümler yerine gerçek manada suyu yönetebilen, kontrol edebilen, denetimi tamamen idarenin elinde olan uzun vadeli çözümler ürettiklerini söyledi. Çakır, “Bunların hazırlanması, projelendirilmesi ciddi bir ekip işiydi. Bir buçuk iki yıllık bir planlamanın ardından çalışmalarımıza başladık. Çalışmaların ardından hem kayıp kaçak oranlarımızı Avrupa standartlarına getirmiş olacağız, hem suyu sağlıklı bir yönetime kavuşturmuş olacağız, hem de su kesintilerinin tamamen ortada kalktığı bir sürece ulaşacağız. Büyükşehir ve MASKİ olarak bu çalışmalarımız en önemli yatırımlarımızdan bir tanesidir. Alt yapı olmadan şehrin üst yapısını yapmanın bir anlamı olmuyor. Bu açıdan üst yapının kalıcı olması için bu alt yapının tamamlanması gerekiyor. Çalışmalarda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bölgede çalışan işçilere tatlı ikramında bulundu.