Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği(MASTÖB) Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ile ilgili olarak, “Bazı güçler Türkiye üzerinden çok çeşitli hesaplar yapıyor, o yüzden, gün birlik ve beraberlik günüdür” diye konuştu.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) tarafından 15 Temmuz’da milli iradeyi devirmeye yönelik yapılan darbe girişimine Malatya’dan tepkiler sürüyor. Son olarak, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Malatya Şubesi Başkanı Murat Cengiz darbe girişimini kınadı. Şube binasında, MASTÖB Malatya Şubesi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlarının da katıldığı bir toplantı ile darbe girişimini kınayan Cengiz, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Bu sürecin sancılı geçmemesinin en büyük sebebi halkımızdır. Biz eğer bugün burada rahat bir toplantı yapabiliyorsak bu halkımızın sayesindedir. Türk Halkı bu hain darbe girişimine karşı çok güçlü bir irade ortaya koymuş ve bu girişimi püskürtmüştür” dedi.
Darbe girişimine karşı Malatyalıların da büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini kaydeden Cengiz, “Malatyalılar ilk dakikalarından itibaren girişimi önleme adına hep ön planda durdu ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli pay sahibi oldu. Ben bu vesile ile Malatyalılara da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Bazı devletlerin Türkiye üzerinden çok çeşitli hesaplar yaptığını dile getiren Cengiz “Türkiye Ortadoğu’nun merkezi durumunda, Irak, Suriye ve Libya gibi ülkelerin durumu ortada, bu ülkeler Batılı ülkelerin kontrolü altına geçti, şimdi sıra Türkiye’de. İşte bu yüzden gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu süreç hepimiz için ders olmalı, bu süreci göz önünde bulundurarak geleceğimizi ona göre şekillendirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Cengiz konuşmasında, FETÖ ile mücadele kapsamında birçok kurumda temizlik harekatının yapıldığını da anımsatarak, “Temizlik harekatının yapıldığı kurumlardan bir tanesi de Turgut Özal Üniversitesi. Bütün Malatyalılar ve biz, Turgut Özal ismine sahip bir üniversitenin böyle şeylere karışmasına çok üzüldük. Bu yüzden biz, cumhurbaşkanımızdan ve başbakanımızdan Turgut Özal Üniversitesi’nin ikinci bir üniversite olarak Malatya’ya kazandırılmasını istiyoruz, Turgut Özal isimli bir üniversite Malatya’ya daha çok yakışır” diye konuştu.