Spor Toto Süper Lig’den PTT 1. Lig’e düşen Mersin İdmanyurdu’nun Malatyalı defans oyuncusu Mehmet Enes Sığırcı, yaşadığı ağır sakatlığın izlerini Malatya’da silmeye çalışıyor.
Ligin sonları yaklaşırken antrenman sahasında ayağı çime takılan Mehmet Enes Sığırcı, çapraz bağları kopunca Mersin’de son haftalarda formasından uzak kalmıştı. Ankara’da başarılı bir operasyon geçirerek memleketi Malatya’ya gelen 23 yaşındaki savunma oyuncusu, fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecini ailesinin yanında geçiriyor.
“Çapraz bağı kopması bir futbolcu için çok zor bir durum”
Yeni Malatyaspor’un 2. Lig’de yaşadığı şampiyonlukta emeği geçen ve yarım sezon forma giyen Mehmet Enes, yeşil sahalara devre arasında dönecek. Sakatlığı hakkında bilgiler veren genç oyuncu, “Çapraz bağı kopması bir futbolcu için çok zor bir durum. İlk kez bu durumla karşılaştım ve en başta çok üzüldüm. Bir an her şeyin gencecik yaşta elinizden gideceğini düşünüyorsunuz. Sonraki süreçte ailem ve yakın dostlarımın güçlü desteği ile hemen psikolojimi düzelttim ve yeniden dönmek için sabırsızlanıyorum. Ameliyattan sonra 8 hafta geçti. Şu an genel yürüyüşüm, merdiven iniş çıkışlarım gayet iyi. Doktorum 10. hafta başlamam gereken hafif tempolu koşuları bile yapabileceğimi söylüyor. Ama biz riske etmeyeceğiz. Şu an uzun bir süre daha yapmam gereken güçlendirmek” İfadelerini kullandı.
“Mersin ile sözleşmem devam ediyor”
Takımıyla ve gelecek sezonla ilgili bilgiler de veren Sığırcı, "Sakatlığımı yavaş yavaş atıyorum. Mersin ile sözleşmem zaten devam ediyor. Takımım kamp çalışmalarına başladığında onlara dahil olacağım. Belki bu kamp olmasa da en geç kış kampında forma giyecek duruma gelebileceğimi düşünüyorum. Yeniden sahalara döndüğümde benim için her şey yeninden başlayacak. O günleri iple çekiyorum” diye konuştu.