25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilen Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya’daki meslek liselerine yönelik teknik gezi düzenlendi.
28 Nisan 2016 Perşembe günü Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elektrik Bölümü 11. sınıfta öğrenim gören toplam 45 öğrenci ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama tesisinde yer alan çöpten elektrik üretimi yapılan tesis ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında öğrencilere, katı atıklardan doğaya salınım yapan metan gazının verimli bir şekilde enerjiye dönüşüm aşamaları anlatıldı. Etkinlik kapsamında Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler, Bilim Teknik Dergisi öğrencilere dağıtıldı. Aynı gün İnönü Üniversitesi’nde yer alan ve Türkiye’nin en büyük Güneş Enerji Santrali de ziyaret edildi. Teknik geziye katılan öğrencilere Güneş Enerji Santrali hakkında bilgi aktarıldı. Bu santralin, üniversite kampüsü içerisinde yer alan Turgut Özal Tıp Merkezi’nin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığı anlatıldı, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminden bahsedilerek Verimlik Haftası kapsamında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.
29 Nisan 2016 Cuma gününde ise Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekstil Bölümü 11. sınıfta öğrenim gören toplam 35 öğrenci ile fabrika ziyareti yapıldı. Ziyaret kapsamında öğrencilere pamuğun işlenmesinden ipliğe, ipliğin boyanması ve nihai olarak kumaşa dönüşüm aşamaları anlatıldı. Etkinlik kapsamında Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler ve Bilim Teknik Dergisi öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilere Ar-Ge’nin öneminden de bahsedildi.