Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Erdem darbe girişimi sonrasındaki bazı olaylara karışan provokatörlerin bozkurt işareti yapmasına tepki göstererek “Bunların partimiz ve gençliğimiz ile hiçbir alakaları yoktur, bu işareti yapanlar ülkücü gençliğe ait insanlar değildir” dedi.
Malatya bazı provokatörlerin mahallerdeki olaylarda ‘Bozkurt’ işareti yapmasına üzerine MHP İl Başkanı Mehmet Erdem basın açıklaması düzenleyerek bu kişilerin parti ve gençlikleri ile hiçbir alakasının olmadığını belirtti.
MHP İl Başkanı Mehmet Erdem yaptığı açıklamada “15 Temmuz 2016 Türkiye Cumhuriyeti devletinin kırılma noktalarından biridir. Ülkemizde yaşayan, görüşü, ideolojisi ne olursa olsun demokrasiye sahip çıkan insanlarımız sokaktalar ve sonuna kadar demokrasiye sahip çıkacaklardır. 15 Temmuz akşamı açıklama yapan enel başkanımız Devlet Bahçeli hükümetin başbakanını arayarak bu olayda demokrasinin yanında olduğunu, bu vesile ile de ülkenin birlik ve beraberliği için milletin bütünlüğü için, sağ duyunun hakim olması için hükümetin atacağı her adımda yanında olduğunu beyan etmiştir.
Hiçbir sağduyulu insanın kabullenemeyeceği ve ordunun içine sızmış gayri milli kişilerin teşebbüs ettiği olumsuz hareketin sonuç alınmadan heveslerinin kursağında kaldığı için hala huzursuz olan kesimler ülkemizin ve Malatya’nın dört bucağında zaman zaman sokaktaki demokrasi mücadelesine gölge düşürmeye çalıştıkları duyuyoruz. Bu arada partimizi ve gençliğimizi ilgilendiren hoşumuza gitmeyen olumsuz hareketler duyduk, bu hareketler ben 7 Haziran seçimlerinden önce de sayın valimizin başkanlığında toplanan güvenlik toplantısında ifade ettim. Son zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’mızın simgesi olan bozkurt işaretini yapanlar çoğaldı demiştim. Bu işareti yapanlar ülkücü gençliğe ait insanlar değildir. Provokatörlerin bu işareti yapmaya başlamıştır. Sosyal medyada görmüş olduğumuz iğrenç fotoğraflar var. Vurulan bir askerin başında sol eliyle bozkurt işaretini yapmış cibilliyetsiz insanlar türedi. Bunların partimiz ve gençliğimiz ile hiçbir alakaları yoktur. Malatya’da ülkemizin hassas bölgelerinden biridir. Burayı da karıştırmak isteyen zihniyet vardır. En son Paşaköşkü’nde gece bazı provakatif hareketler olmuş, biz bu hareketlere şiddetle karşıyız, kıyamete kadar da karşı olacağız, Alevisi Sunisi Türk’ü Kürt’ü olarak biriz” ifadelerini kullandı.