Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya’da 16 yıl aradan sonra tekrar milletvekili çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinin gayrı resmi sonuçların açıklanması ile MHP Malatya’da uzun yıllar sonra milletvekili çıkardı. En son 1999 seçimlerinde Malatya’dan 2 milletvekilini Meclise gönderen MHP, aradan geçen 16 yılda kentte milletvekili çıkaramamıştı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Malatya’da oy kullanan 487 bin seçmenin oylarından yaklaşık 77 bin oyu alan MHP’de birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Celal Fendoğlu vekil olarak seçildi. Fendoğlu’nun milletvekili seçilmesinin ardından parti binası önünde toplanan partililer, uzun süre ellerinde MHP bayrakları ile bu zaferi kutladı.

Milletvekili seçilen Fendoğlu yaptığı değerlendirmede, kendisine bu süreçte destek veren tüm teşkilat üyelerine teşekkür ederek, “Malatya bizim teşkilatta bundan sonra çehresi değişecek. Tüm teşkilatımızın sözcüsü olacağıma söz veriyorum. Doğruluktan haktan kesinlikle ayrılmayacağız. Halkımızın yararına ne varsa elimden geldiği kadar mücadele edeceğim” ifadelerine yer verdi.

Ekip olarak seçimlere çok iyi çalıştıklarını kaydeden Fendoğlu, sahaya ilk kendilerinin indiğini de belirterek, “Malatya halkı teveccüh gösterdi şimdilik bir ile sınırladı ama bu bizi iyice kamçılayacak bir sonraki seçimde 2 veya 3 vekil çıkarmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Fendoğlu, seçim sürecinde çiftçilerin ve köylülerin yanında olacağı sözünü verdiğini de hatırlatarak ilk çalışmalarının bu yönde olacağını dile getirdi.

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar’da, göreve geldikleri günden bugüne kadar her an seçim olacak gibi çalıştıklarını belirterek, “Malatya’dan vekiller çıkarabilmek ve Cumhur İttifakı’nın başarı için hiç durmadan çalıştık. Ve bunun emeği olarak Malatya’da 1 milletvekili çıkardık. Gönül isterdi ki milletvekilleri çıkaralım ama buna da şükrediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları olmak üzere bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.