MİAD Başkanı Yunus Akdaş beraberinde İstanbul Hazır Giyim İhracatçılar Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Aziz Yeniay ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
İstanbul Hazır Giyim İhracatçılar Birlik Başkanı Tanrıverdi ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “15 Temmuz kalkışma hareketinden sonra Malatya’yı ziyaret ederek hem Belediye Başkanımıza hemde Valimize geçmiş olsun demek için buradayız. Malatya bu olayda çok önemli rol oynadı. Buradaki girişim engellenmeseydi daha ağır sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Başkanımızın ve Valimizin önderliğindeki basiretli direniş ile Malatya kahramanlık destanı yazdı. İstanbul’da hep Malatyalıları ön planda gördük hepimiz çok gururlandık. İnşallah Allah bizlere bu günleri bir daha yaşatmaz” dedi.
MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Yeniay ise, “Bu bir darbe girişimi değildi. Bu ülkenin parçalanması ve bölünmesi noktasındaki bir kalkışma hareketiydi. Bu kalkışma karşısında Battalgazi’nin torunları ne yapması gerekiyorsa onu yaptılar. Malatya kendisine biçilen misyonu, rolü fazlasıyla yerine getirdi. Bundan dolayı bu işin önderlerine teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha bütün milletimize geçmiş olsun diyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başkanımızın şahsında basiretli, ferasetli Malatyalıları yürekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
15 Temmuzun demokrasi bayramı olduğunu söyleyen MİAD Başkanı Yunus Akdaş ise, “Bizim çocuklarımız, torunlarımız inşallah bir daha böyle durumları görmez diye dua ediyorum. Su uyur düşman uyumaz derler bölgemizde dikkatli olmalıyız, uyanık olmalıyız. Bizler İstanbul’da iyi mücadele verdik. Malatyalı şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Malatyalılar bu ülke sevdalılarıdır. Her zaman Malatya ve Başkanımızın yanındayız. Belediye Başkanımıza 15 Temmuzdaki gayretlerinden dolayı da çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Gerçekten büyük bir ihaneti millet olarak atlattık. Malatya bu konularda biraz daha duyarlı, Ülkesini, birliğini ve beraberliğini savunan hassas bir il. 15 Temmuz gecesi hemşehrilerimizin çok hızlı bir şekilde organize olması ve meydanlara inmesi bizleri onurlandırdı. Malatya gerçekten kendisine yakışanı yaptı. Rabbim hiçbir zaman hainlere fırsat vermesin” diye konuştu.
dedi.